Gėriau. Geriu. Gersiu.

Ketvirtadienis, gegužės 7th, 2015

Gėriau. Geriu. Gersiu. Ir tai ne vienas iš AA 12 žingsnių programos šūkių. Tiesiog pripažinimas sau ir kitiems tiesos, kuri yra akivaizdi. Be maisto žmogus gali išgyventi iki keturiasdešimt parų, o štai be vandens tik septynias. Nenuginčijama tiesa, jog ne tik aš, bet ir mes visi gėrėme, geriame ir gersime, tikiuosi.

By the way, mūs platumose paplitus maisto gamintojų ir ragautojų blogams, vakarėliams, renginiams, visuomet jaučiausi balta varna juodųjų būryje, mat gyvenu ne tam, kad pavalgyčiau. Valgau tam, kad gyvenčiau ir išgerčiau J Pietų ar vakarienės valgiaraštis namuose pas mus priklauso nuo to, kokio gaivaus ar tauraus gėrimo yra šaldytuve, baruose meniu verčiu nuo gėrimų galo, o grižus po klajonių po pasaulį ir išvydus net ir mus pasiekusią vyninių, aludžių, sulčių, kavos barų, jaukių “preparčių” vietų madą – širdis dainavo. Nesvarbu, kad kai kuriose jų pasirinkimas apsiriboja prekybcentrinio vyno iš apatinių “low budget” lentynų perpardavinėjimu ar atsuktuv-bladmari-kubalibre kokteiliukų plakimu, tačiau laisvė rinktis yra ir tai džiugina mano jauną sielą ir skrandį.

Šis blogas ne tik apie išpaikusius vyno somelje ir jų trofėjus. Ne tik apie alaus skonius, poskonius, natas ir salyklų dermės skambesį. Ne tik baristų tobulai ar idingai ruošiamus espresso, cappuccino. Tai rašliava, pastebėjimai, mintys, įžvalgos ir didaktika apie vandenį ir pieną, kavą ir arbatą, vyną ir alų, sultis ir vaisvandenius, kokteilius ir pure drink’us, giras, energinius, degtines, viskius, brendžius, šampanus, kalvadosus ir dar daug daug visko. Visko – nuo gėrimų iki jų palaikymo komandos – indų, aparatų, laikymo sąlygų, priedų, ruošiančių žmonių. So read and drink.

In Irish bar

One Response to “Gėriau. Geriu. Gersiu.”

  1. Na štai, jau yra ir pirmas straipsniukas, ir pirmas komentariukas, tai gal jau laikas ir pačiam kažką parašyti? 🙂

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos